Dugong/ Profimedia

Dugongii, uriașii timizi ai mării. Imaginile cu cele mai rușinoase mamifere au uimit o lume întreagă

Dugong/ Profimedia

Dugongii sunt considerate cele mai timide și rușinoase mamifere ale mării. Deși ajung la o lungime de trei metri, se pare că aceste animale marine îi consideră pe oameni cei mai mari dușmani ai lor și se ascund de fiecare dată, fiind destul de greu de observat. 

O echipă de scafandrii a urmărit îndeaproape un Dugong în Golful Bengal, în apropiere de India. Aceste mamifere sunt cunoscute pentru faptul că trăiesc în golfurile mărilor adânci. Dugongii se hrănesc cu plante acvatice, fiind rar văzuți de către om. Aceste mamifere sunt amenințate cu dispariția din cauza vânătorilor, deja fiind extirpate din unele zone, precum Marea Mediterană. 

Dugong/ Profimedia

Dugong/ Profimedia

Citește și: Islanda intenționează să renunțe la vânătoarea de balene începând din 2024

Recent, Dugongul a devenit prima specie de mamifer de mari dimensiuni care a dispărut din apele de coastă ale Chinei. Aceste mamifere au trăit în apele din sudul Chinei timp de sute de ani, însă ultimele studii au arătat că acestea au dispărut, potrivit Digi24

Dugong/ Profimedia

Dugong/ Profimedia

Factorii care au dus la dispariția acestei specii sunt pescuitul, ciocnirile cu vasele marine și pierderea habitatului din cauza activității umane. Studiul arată că nu a mai fost găsită nicio dovadă a existenței dugongului în China din 2008, cercetările arătând că „aceasta este prima extincție funcțională a unui mamifer mare în apele de coastă ale Chinei”.

Citește și: Fosila unei reptile zburătoare ce a fost descoperită în Scoţia îi uimește pe oamenii de știință

Dugong/ Profimedia

Dugong/ Profimedia

Speranța de viață a unui dugong este de aproximativ 60-70 de ani. Aceasta specie este în continuare vulnerabilă și în pericol de dispariție și în restul zonelor. În trecut, dugongii erau vânați pentru carnea, grăsimea și oasele lor. De asemenea, dinții de dugong erau folosiți pentru a imita perlele, înotătoarele erau transformate în amulete pentru a speria spiritele, pielea era folosita la realizarea încălțămintei, iar grăsimea amestecată cu sare era folosita la hidroizolarea ambarcațiunilor.

Te-ar putea interesa si:
Cum a încercat un bărbat să ascundă o broască țestoasă de securitatea aeroportului din Newark: „Era înfășurată într-un prosop”
Momentul când o cățelușă imploră ajutor după ce puiul ei a fost lovit de o mașină: „A fost prima dată când s-a apropiat de un om”
Momentul când pompierii salvează o capră blocată la etajul cinci al unui bloc din Madrid. Cum a reacționat animalul

Partenerii noștri

Angajații unui atelier auto, șocați când au văzut un șarpe ascuns printre fiare/ Foto: Captură video Facebook

Angajații unui atelier auto, șocați când au văzut un șarpe ascuns printre fiare: „Își digera masa liniștit”

Angajații unui atelier autor din Australia au avut parte de o surpriză șocantă când au descoperit...