Comunicate de presă

ORA DE ȘTIUT, opționalul de știință care modelează minți și pregătește tinerii pentru tehnologiile viitorului

Lansată la începutul anului școlar 2022-2023, ORA DE ȘTIUT reprezintă o inițiativă școlară inedită atât pe plan educațional, cât și jurnalistic, un parteneriat inovator, dezvoltat și susținut de către Inspectoratul Școlar Ilfov, Consiliul Județean Ilfov, Digi World (prin emisiunea Digipedia) și Măgurele Science Park.

În prezent, proiectul pilot este implementat în 31 de școli din județul Ilfov și peste 1.300 de elevi din clasele V-VIII, au ales să participe la ORA DE ȘTIUT, disciplina opțională de tip integrat, prin care pot aprofunda atât domeniile de larg interes din cadrul științelor STEM (Știinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), cât și Științele Vieții...

Ziua Internațională Star Wars a fost celebrată, în premieră, în studioul Matinalilor Digi FM

Pentru prima dată în istoria radioului românesc, ziua de 4 mai, declarată Ziua Internațională Star Wars, a fost sărbătorită în studioul Matinalilor de la Digi FM.

Joi, 4 mai 2023, Matinalii Digi FM au avut parte de un moment memorabil prin vizita neașteptată a emblematicului personaj Darth Vader în studioul lor. Alături de acesta, cei trei prezentatori, cu umorul și energia caracteristice, au marcat Ziua Star Wars, prin discuții amuzante și provocări interesante legate de universul fascinant creat de George Lucas.

Primii ascultători care au trimis mesaje sau au intrat în direct, dovedindu-și pasiunea pentru faimoasa serie, au fost răsplătiți cu premii...