Săptămâna aceasta vorbim despre două rase de câini: una mai veche – Boxer și una creată relativ recent: American Bully! Fioroși sau iubitori, aflăm sâmbătă, la Digi Animal Club, de la Adrian Diplan Georgescu.
Crescător cu vechime în ceea ce privește boxerul și mai nou de American Bully varianta pocket, Adrian Diplan Georgescu a fost impresionat foarte mult temperamentul celor veniți de peste ocean.
”Sunt foarte sănătoși și ușor de reprodus. Au aspectul ăsta plăcut, sunt efectiv dependenți de om. Iar după copii sunt înnebuniți. Și foarte atenți. Copiii de sub un an, un an, de doi ani care aruncă jucării, trântesc, îi apucă de urechi, n-au nicio problemă. Chiar dacă îi chinuie, câinii sunt topiți după ceea ce li se întâmplă. Îi pui în pat, lângă un sugar, iar ei nu mișcă”.
Chiar dacă e un animal masiv, câinele American Bully varianta pocket nu poate să lovească din neatenție un copil. ”Îl ferește! Se învârte în jurul lui, n-are cum să se ajungă la un accident”.
Câteva detalii despre rasa American Bully:
-
creată în S.U.A. prin încrucișarea altor rase: American Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier si Bulldog
-
genele agresive au fost înlăturate
-
Caracteristici, aspect, varietăți (micro, pocket, standard, XL)
Ce utilizări are un American Bully varianta pocket? Este un câine de pază sau de companie?
”Are un temperament pentru companie, mai puțin pentru pază și apărare. Este un câine de joacă. Nu e decât o cameră de supraveghere, falsă. E de imagine”.
Deși este recunoscută ca rasă în S.U.A., în Europa, American Bully nu este încă rasă omologată de Federația Chinologică Internațională.
”Nu este recunoscut decât în State. FCI nu-l recunoaște. Nici Bulldogul american clasic nu este o rasă FCI. Pot fi arbitrați însă în expoziții, ca rasă neomologată”.
În viziunea invitatului nostru, American Bully varianta pocket nu este greu de întreținut. Are nevoie de hrană de calitate, la fel ca orice alt câine, pentru a-și dezvolta și a-și menține musculatura plus mișcare zilnică, esențială pentru fiecare patruped în parte.
”Este comod de ținut la bloc. I-ai aruncat de 10 ori mingea de tenis, urmează două ore de somn după. Entuziasmul este foarte mare la rasa asta, se consumă fantastic. Trebuie să mănânce de calitate, la fel ca orice alt câine, indiferent de rasă. Dacă stă la bloc, nu poate fi scos doar 5 minute. Are nevoie și de-o plimbare de două ore. Pe zi! Cu o minge, într-adevăr, după 10 de minute de joacă, va dormi buștean două ore. E un câine comod, cuminte, nu necesită multă mișcare, nu-i cade atât de mult părul, dar la plimbare tot trebuie scos. Indiferent de rasă, câinele trebuie plimbat”.
Nu ratați așadar emisiunea de sâmbătă, cu începere de la ora 13:00, pentru a afla multe detalii interesante despre boxer, dar și despre vedeta ediției – American Bully varianta pocket.
- Te-ar putea interesa si:
- ”Câinele transformă casa în acasă” Umanizarea lui e o problemă îndreptată într-o singură direcție
- Fenomenul Fotogeografica | ”Nu avem decât de câștigat pentru că avem ce arăta lumii”
- Căsuțe cu acte-n regulă pentru pisici: ”Am împăcat ambele tabere”