Unii stăpâni de animale de companie pur și simplu nu pot accepta faptul că acestea mor, astfel că recurg chiar și la clonarea lor. De când oaia Dolly a fost clonată în 1996, devenind primul mamifer care a fost clonat vreodată dintr-o celulă adultă, ideea că animalele pot fi readuse la viață s-a implementat adânc în mintea oamenilor, mai ales în a celor pentru care banii nu sunt o problemă.
Citește și: Cât l-a costat pe un chinez să-și cloneze pisica, după ce aceasta a murit
Banii nu sunt o problemă nici pentru actrița Barbra Streisand, care a cheltuit o avere să-și cloneze cățelușa, Samantha, care a murit în anul 2017. Actrița a luat o serie de celule din gura și din stomacul câinelui său înainte ca acesta să moară și a creat doi câini, pe care i-a numit Violet și Scarlett. Clonarea a costat în total 100.000 de dolari, câte 50.000 de dolari pentru fiecare câine.
„Au personalități diferite. Așteptă să îmbătrânească ca să pot vedea dacă au ochii ei căprui și seriozitatea ei”, a declarat vedeta pentru Variety.
View this post on Instagram
Decizia actriței de a-și clona câinele a fost extrem de criticată de organizația PETA, care susține că acest obicei nu face decât să crească și mai mult criza populației animale.
Citește și: China a clonat un câine polițist supranumit “Sherlock Holmes”. Care e motivul din spatele deciziei
„Cu toții ne dorim ca animalele noastre să trăiască pentru totdeauna, dar clonarea nu este o soluție. În schimb, creează un câine nou și diferit, care are doar caracteristicile fizice ale originalului. Personalitățile, ciudățeniile și „esența” animalelor pur și simplu nu poate fi replicate și, având în vedere că milioane de câini minunați lâncezesc în adăposturi în fiecare an sau mor în moduri terifiante atunci când sunt abandonați, clonarea nu face decât să crească criza populației animale. Mai mult, clonarea are o rata mare de eșec, astfel că mulți câini sunt închiși și chinuiți pentru fiecare recoltare de celule. Nu este corect pentru ei, în ciuda celor mai bune intenții ale noastre. Înțelegem durerea prin care trece Barbra Streisand, dar sperăm că am convins-o să nu mai cloneze animalele”, se arată în declarația transmisă de PETA.
- Te-ar putea interesa si:
- Câte alune încap în gura unei veverițe? Momentul când rozătoarea își face provizii pentru iarnă, surprins de un fotograf
- Vacile din India mănâncă pungi de plastic în loc de furaje și fân. Animalele, considerate sacre, sunt lăsate în voia sorții
- Aligatorul cu jumătate din gură, cel mai faimos animal din lume. Cum se descurcă reptila fără jumătate din maxilar