Acești miei Valais Blacknose, născuți la Halsbury Barton din Devon, sunt foarte căutați datorită aspectului lor neobișnuit. Deși au lâna foarte pufoasă, oamenii îi vor ca animale de companie, întrucât sunt foarte simpatici.
Datorită aspectului lor drăgălaș și a rasei impresionante, aceștia se vând cu 10.000 de lire sterline fiecare, prețul fiind de aproape 40 de ori mai mare decât a unui miel obișnuit din zonă.
Aceasta rasă a apărut atunci când Chris Slee și Tom Hooper, care se ocupau intens de creșterea oilor Valais Blacknose la Halsbury Barton, au investit în 2006 în câțiva embrioni din această rasă în Scoția. Apariția primilor miei a fost un real succes, căci aceștia, așa cum sugerează și numele, au lâna albă și moale, având pete negre doar pe nas, ochi, urechi și picioare.
„Blacknose provine din Valais, în Elveția. Este bine adaptat la condițiile dure ale munților. Există dovezi că Blacknose a existat încă din secolul al XV-lea, cu toate acestea, aspectul lor s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor”, potrivit Valais Blacknose Society UK.
Aceste oi sunt din ce în ce mai populare ca animale de companie, perfecte pentru o familie numeroasă și drăgăstoasă. Acestea sunt creaturi calme și docile, chiar dacă pot ajunge la o greutate de 125 de kilograme.
Cei care doresc să aibă un exemplar de top din această rasă trebuie să știe că prețul nu este chiar accesibil, cumpărătorii scoțând din buzunare până la 10.000 de lire sterline, în timp ce oile tipice pot fi cumpărate cu mai puțin de 100 de lire sterline.
Citește și: O oaie fugita de acasa in urma cu 7 ani s-a intors cu o blana de dimensiuni record. Cum arata acum
Deși prețul poate părea exagerat de mult, există totuși rase de oi în lume care ajung și la sute de mii de lire sterline. Una dintre acestea este Texel, considerată una dintre cele mai scumpe rase din lume. Anul trecut, un miel Texel a doborât recordul pentru cei mai mulți bani plătiți pentru o oaie, după ce a fost vândut cu aproape 368.000 de lire sterline în Scoția.
- Te-ar putea interesa si:
- Câte alune încap în gura unei veverițe? Momentul când rozătoarea își face provizii pentru iarnă, surprins de un fotograf
- Vacile din India mănâncă pungi de plastic în loc de furaje și fân. Animalele, considerate sacre, sunt lăsate în voia sorții
- Aligatorul cu jumătate din gură, cel mai faimos animal din lume. Cum se descurcă reptila fără jumătate din maxilar