Comunicat de presă - PROFM sărbătorește 29 de ani de la prima emisie ON AIR, alături de ascultători și artiștii preferați.

PROFM invită ascultătorii și publicul din mediul online să celebreze vineri, 15 aprilie, #ZiuaPROFM, într-un maraton de 12 ore LIVE ON-AIR pe toate frecvențele. Aniversarea momentului marchează 29 de ani de experiențe de neuitat și întâlniri cu prietenii, totul într-un cadru la fel de OPEN precum oamenii care au transformat postul într-o poveste care continuă să se scrie și să fie ascultată.

Una dintre cele mai apreciate echipe din radioul românesc va scrie încă un capitol în istoria muzicii autohtone, față în față cu ascultătorii și artiștii iubiți: Irina Rimes, Carla's Dreams, EMAA, Smiley, André, Feli, Fly Project, Connect-R, Andia, Spike, Andra și AZUR. De asemenea, 20 de fani câștigători ai unei invitații duble vor petrece întreaga zi alături de DJ-ii și artiștii preferați. Transmisia live este disponibilă online pe site și pe pagina YouTube, iar live-ul va continua de la ora 19:00 până seara târziu, după încheierea show-ului.

#ZiuaPROFM își propune să readucă în fața multor generații de ascultători nostalgici, dar și a tinerilor din Generația Z, magia celor 29 de ani de emisiuni și momente Live On Air adunate încă de la primul play dat unui hit în România. Show-urile live ale artiștilor vor transmite un întreg mix de emoții, iar programul artistic va aduce împreună pasionații pentru dans, muzică, râs și trăiri OPEN. De asemenea, #oameniiPROFM au transmis aici câteva gânduri legate de cum se simt la aniversarea postului, unii dintre ei făcând parte din această poveste încă de la început.

PROFM este radioul multor generații de tineri. Mulți au crescut cu noi și au rămas aici. Alții ne-au descoperit pe drum. Azi vorbim despre generația Z, acum 29 de ani vorbeam despre Generația Pro. În istoria noastră am întâlnit multe generații. Diferențele sunt mari, însă au un numitor comun: toți au fost și sunt curajoși, nonconformiști, spun lucrurilor pe nume și sunt mereu în căutare de nou. Ei bine, PROFM a fost al lor dintodeauna, cu ei a vorbit mereu. Ținem pasul cu ei, iar conținutul nostru este făcut pentru, despre, cu și de ei. Colegii mei DJi sunt parte a acestei generații. Vorbesc aceeași limbă și este uimitor cât de multe lucruri învăț zi de zi de la ei”, a declarat Iuliana Panache, coordonator PROFM.

PROFM, parte a Grupului DIGI, sărbătorește și aproape 2 ani de OPEN RADIO, asigurând astfel schimbarea în lumea radioului. PROFM nu este doar despre zona audio, ci și despre generarea unui conținut multi-canal și prezența activă pe numeroase platforme de comunicare, audio, foto și, nu în ultimul rând, video. În ultimul an, eforturile PROFM s-au tradus prin performanțe notabile pe toate platformele sociale, de la YouTube la TikTok, Instagram și Facebook. Au fost înregistrate recorduri de sute de mii de vizualizări, atât pentru interpretările live ale artiștilor invitați, cât și pentru momentele-cheie din cadrul emisiunilor.

Azi, radioul nu înseamnă numai audio și sunt tare bucuroasă că putem crea și genera conținut pentru mai multe canale și platforme de comunicare, audio, foto și, nu în ultimul rând, video. Azi, radioul nu se mai ascunde în spatele microfonului, nu mai e reprezentat doar de niște voci. Iar PROFM este, și din acest punct de vedere, OPEN RADIO. Producem conținut audio și video, pentru radio, pentru YouTube, pentru rețelele sociale. Suntem peste tot acolo unde este publicul nostru. Nu trebuie să așteptăm să vina ei pe frecvențele radioului. Trebuie să facem noi pasul către ei și să mergem acolo unde sunt: pe Instagram, pe TikTok, pe YouTube. Și noi, la PROFM, facem asta și o facem din ce în ce mai bine. Prin urmare, #followPROFM! Pentru că nu ne vom opri aici. Au fost doar primii 29 de ani”, a completat Iuliana Panache.

Despre PROFM

PROFM, cea mai longevivă stație radio din România, face parte din portofoliul Grupului DIGI din 2015. Grupul deține inclusiv posturile radio Digi FM, Chill FM și Dance FM și televiziunile Digi24, Digi 4K, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, televiziunea Film Now (pay-tv), posturile documentare Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile muzicale UTV, Music Channel și Hit Music.