Comunicat de presă - Presa spaniola: DIGI isi consolideaza pozitia pe piata telecomunicatiilor.

DIGI Spania, filiala companiei Digi Communications NV, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), este prezentata de presa spaniola drept unul dintre marii castigatori ai portabilitatii in reteaua de telefonie mobila, in 2019.

Marea supriza pozitiva din 2019 a fost DIGI, operatorul roman care, datorita capilaritatii retelei de mii de magazine de proximitate si a unor tarife agresive, a reusit sa castige increderea nu doar a clientilor imigranti, cat si a clientilor nationali si mai are putin pana cand va ajunge la 2 milioane de clienti. Operatorul, care foloseste reteaua Movistar, a inceput de asemenea sa ofere servicii de internet prin fibra, desi oferta este disponibila doar in 17 provincii si tocmai ce a depasit 50.000 clienti», arata cel mai important ziar din Spania, El Pais, in editia din 3 ianuarie 2020.

Publicatia citeaza datele provizorii din piata de telecomunicatii, in asteptarea statisticilor oficiale pe care Comisia Nationala pentru Comert si Concurenta (CNMC) le va da publicitatii in curand.

Si alte publicatii spaniole au preluat informatia, printre care El Mundo, El Espanol, radioul public RTVE, El Independiente.

Prezent pe piata iberica din 2008, cu rezultatele obtinute in 2019, DIGI este al doilea operator dupa cresterea inregistrata la portabilitatea in reteaua de telefonie mobila, in 2019, fiind devansat doar de MasMovil. Presa spaniola mai apreciaza ca, pe baza rezultatelor de anul trecut, atat pe segmentul de telefonie mobila, cat si pe segmentul serviciilor de telefonie fixa, DIGI se claseaza in top 5 operatori pe aceasta piata.

DIGI activeaza ca operator virtual de retele de telefonie mobila (MVNO) si a lansat servicii de telefonie fixa si internet, in Spania, in septembrie 2018, in cadrul unui parteneriat cu Telefonica. Potrivit rezultatelor anuntate de compania - mama Digi Communications NV, la 30 septembrie 2019, filiala din Spania avea 68.000 de abonati la serviciile fixe de comunicatii electronice, la circa 1 an de la intrarea pe acest segment de piata, si aproximativ 1,73 milioane de unitati generatoare de venituri (clienti) pe segmentul telefoniei mobile.