Comunicat de presă - Premieră de 1 Decembrie, la Digi World: „Zona de risc” abordează medicina regenerativă, alături de echipa doctorului Bogdan Ivănescu.

De Ziua Națională, Digi World a pregătit telespectatorilor „Zona de risc”, singura serie de documentare de popularizare a medicinei din România, care revine cu un nou episod excepțional, în premieră pentru media românească. Miercuri, 1 decembrie 2021, de la ora 21:00, se difuzează primul documentar românesc despre celulele stem și tehnicile de editare genică, iar acțiunea îl surprinde pe dl. dr. Bogdan Ivănescu, alături de echipa sa de colaboratori.

A trecut mai bine de un deceniu de când am adus în România prima reprezentanță a unei bănci de celule vestice. Celulele stem au fost folosite în tratarea multor cazuri de autism identificate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 3-5 ani, indiferent că acest material biologic prețios a fost recoltat și procesat de către echipa mea sau de către alte echipe. Acest tip de deschidere și de oferire de șanse egale cred că a activat interesul echipei DIGI Docs care m-a abordat într-un fel irezistibil. Chimia a funcționat în mod neștirbit până la încheierea documentarului și, mai mult decât atât, am ajuns să dezvoltăm și alte proiecte împreună, despre care veți afla în curând”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu, medic generalist și protagonist în cadrul „Zonei de risc”, primul documentar românesc despre celulele stem.

„Zona de risc” în avangarda medicinei regenerative

În cadrul acestui episod lansat în premieră de 1 decembrie, documentarul „Zona de risc” provoacă dorința pentru cunoaștere și invită telespectatorii, de la ora 21:00, să descopere noile progrese medicale realizate de echipa doctorului Bogdan Ivănescu, dar și intervenții revoluționare și premiere medicale apreciate la nivel mondial.

Subiectul tabu abordat în această producție abordează celulele stem și răspunde, totodată, controverselor, respectiv întrebărilor „De unde vin și ce știm, cu adevărat, despre celulele stem?”, „Sunt ele atât de revoluționare pe cât se zvonea acum un deceniu?”, „Unde se plasează în acest domeniu România și oamenii ei de știință revoluționară?”. Vom descoperi o avangardă a medicinei despre care se vorbește puțin, dar care este aliniată cu cea internațională. În acest prim-episod dintr-o trilogie unică și captivantă, echipa DIGI Docs discută cu medici vizionari, dar și cu beneficiarii tratamentului cu celule stem, dezvăluind fascinația și complexitatea acestei arii ce îmbină medicina și tehnologia de ultimă generație.

Sincer, nici nu m-am gândit că ar fi, de fapt, o noutate pentru România și, mai ales, de o asemenea anvergură. Am fost bucuros să pot aduce componenta de noutate care a ținut de mine și caracterul științific ce poate fi confundat, în sens pozitiv, cu orice producție internațională”, a adăugat dr. Bogdan Ivănescu, medic generalist.

 Cu siguranță, terapiile genice și celulare trăiesc un moment istoric. Grație acestui episod, publicul român va ocupa un loc în față la această transformare radicală. Prin „Zona de risc”, telespectatorii vor călători prin istoria procedurii și a perspectivelor provocatoare din viitorul editării genetice. Documentarul este instructiv, dar și amuzant, pentru că își propune să îmbine infuzia de adrenalină cu cea de știință. Vreți să știți ce legătură există între terapia genică și sporturile extreme? Dacă v-am stârnit curiozitatea, nu pierdeți „Zona de risc: Breaking Biocode” care vă va aduce mai aproape de ultima frontieră a medicinei.

Documentarul nu ar fi fost posibil fără dedicarea echipei DIGI Docs, reprezentată de Mihaela Popescu, în calitate de producător executiv și regizor, Anca Grădinariu, în calitate de redactor și scenarist, Bogdan Giurca, în calitate de editor montaj.