Comunicat de presă - „Mov Craciun daruieste un viitor”, la Digi 24.

Grupul Digi | RCS & RDS, alaturi de organizatia Salvati Copiii, continua si anul acesta, incepand cu 10 decembrie, campania Mov Craciun daruieste un viitor, cu scopul constientizarii impactului plecarii parintilor la munca in strainatate asupra copiilor. Campania se va derula pana la Craciun, pe Digi 24. In fiecare zi va fi prezentat un caz al unui copil cu parintii plecati in afara si piedicile pe care acesta le intalneste la tot pasul. Situatiile prezentate sunt ale unor copii din Bucuresti, Pitesti, Brasov, Lupeni care beneficiaza de sustinerea personalului si voluntarilor din Centrele Salvati Copiii create in unitatile scolare unde invata acesti micuti. Pasionati de fotbal, dans sau lectura, copiii prezentati in campania Mov Craciun daruieste un viitor i-au scris deja Mosului ce cadouri isi doresc, de la echipamente de sport la articole scolare si carti, telefoane sau tablete. Digi | RCS & RDS s-a angajat sa trimita Mosului scrisorile copiilor si sa le ofere cadourile mult dorite, in prag de sarbatori.

Potrivit ultimelor date colectate de Ministerul Educatiei de la Inspectoratele Scolare Judetene, aproape 160.000 de copii cresc fara parinti, insa numarul lor este mai mare, deoarece la aceasta cifra se adauga si cei care nu au ajuns la varsta integrarii in sistemul de educatie sau cei care au abandonat studiile ori nu au fost niciodata la scoala sau gradinita.

Acest fenomen este unul social, fara doar si poate, dar cu consecinte complexe, care se reflecta in neintegrarea in scoala a acestor copii, aparitia unor dezechilibre emotionale, cu impact negativ in formarea lor pentru viata de adult si, prin asta, pentru intreaga societate. Salvati Copiii, in colaborare cu mai multe scoli din tara, lucreaza cu acesti copii oferind suport educational, social si emotional, pentru ca ne aflam in fata unei generatii crescute cu un sentiment cronic al abandonului. Chiar daca este dificil, serviciile de suport si consiliere contribuie semnificativ la mentinerea bunastarii emotionale si la buna integrare educationala a copiilor, educatia fiind cheia succesului in orice interventie de acest gen. Campania de Craciun organizata impreuna cu DIGI 24 este importanta, pentru a-i ajuta pe acesti copii sa nu se simta exclusi o data in plus, intr-o perioada cand emotiile sunt traite mai puternic ca de obicei -  a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii Romania.

Solidaritatea, voluntariatul si imbunatatirea calitatii vietii prin cresterea accesului la tehnologie se numara printre punctele importante ale strategiei de responsabilitate sociala ale companiei noastre. Am convingerea ca prin implicarea in proiectul Copii singuri acasa putem ajuta la reducerea riscului de abandon scolar si la consilierea celor mici de catre specialisti bine pregatiti. Cu totii ne pregatim acum pentru sarbatorile de sfarsit de an si este un bun moment sa ne gandim cat de mult conteaza in viata unui copil aceste evenimente petrecute alaturi de cei dragi, alaturi de parinti si bunici, in deplina siguranta si fara griji. Prin intermediul acestei campanii ne dorim sa scoatem in evidenta eforturile de integrare sociala facute de Salvati Copiii si sa sensibilizam autoritatile sa ia masuri concrete de sprijinire a generatiei care creste, azi, in Romania, fara indrumarea propriilor parinti - a spus Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS.

Digi | RCS & RDS este partener in cadrul proiectului Copii singuri acasa inca din 2015 si ofera organizatiei servicii de telefonie mobila si fixa, printre care o linie telefonica de suport pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

Serviciul de consiliere, Help Line-ul 0800.070.040 si platforma www.copiisinguriacasa.ro ofera consiliere psiho-sociala si juridica, in mod gratuit, pentru parinti, persoanele in grija carora raman copiii si copii, dar si pentru alte persoane sau institutii interesate sau implicate direct in protectia acestei categorii vulnerabile de copii.
De la infiintarea programului, peste 7.200 de copii si 5.000 de persoane in grija carora au ramas (rude, parinti) au beneficiat de ajutor si indrumare specializata. Mai mult, demersurile sustinute de lobby si advocacy ale organizatiei au dus la modificarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului prin introducerea unei sectiuni separate pentru protectia copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate.

Despre Grupul Digi| RCS & RDS

Digi|RCS & RDS este liderul pietei de internet, pay-tv si servicii convergente, in Romania, cu operatiuni si in Ungaria, Spania si Italia si figureaza in top 3 operatori traditionali de cablu in Europa. Compania detine aproape in integralitate cea mai moderna (state of the art) si mai extinsa retea de fibra optica din regiune, ajungand la o acoperire de circa 7 milioane de gospodarii in Romania si Ungaria, la finalul anului.

Digi aduce pe piata cele mai accesibile servicii de comunicatii electronice, atat in domeniul serviciilor fixe, cat si al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, in timp, intr-un beneficiu pentru milioane de clienti, care au dobandit, astfel, un acces mai rapid si mai putin costisitor la servicii de cea mai buna calitate.
In Romania, Grupul Digi este, in prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu aproximativ 13.000 de angajati, si contribuie la bugetul de stat si al asigurarilor sociale si de sanatate din principala sa piata cu mai mult de 120 milioane EUR anual.

In oferta de continuturi trans-media a grupului Digi figureaza televiziunea de stiri Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzica UTV, Hit Music si Music Channel, primul post 4K din Romania, Digi 4K, radiourile ProFM, Digi FM si Dance FM, platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

Despre Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei.

Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil.

In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.