Comunicat de presă - Grupul Digi se numără printre cele mai responsabile companii din România.

Grupul Digi este deținătorul recunoașterii de tip Bronze Level în cadrul celei de-a cincea ediții a clasamentului Romania CSR Index 2020, o analiză independentă a domeniului sustenabilității și responsabilității sociale corporative (CSR), în România. Cu un total de 69 de puncte din 100, Digi | RCS & RDS a reușit să se poziționeze pe locul 3, fiind, totodată, primul an în care compania participă la această evaluare.

Romania CSR Index este o analiză cu 10 categorii și 64 de indicatori care abordează informații referitoare la strategia de sustenabilitate și la impactul companiilor din punct de vedere economic, de mediu și social. Punctajul total este ponderat în funcție de industria din care fac parte companiile, iar raportul este întocmit pe baza activității din anul anterior (2019).

În ceea ce privește metodologia, indexul ia în considerare cele mai importante referințe din domeniul CSR: Directiva 2014/95/UE, Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU, standardele GRI și cele impuse de organizația mondiala non-guvernamentală Carbon Disclosure Project.

Pentru că obiectivele acestui clasament vizează creșterea performanței privind sustenabilitatea corporativă, creșterea nivelului de conștientizare privind Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU și asigurarea alinierii strategiei corporative cu acestea, Grupul Digi va continua să investească în comunitățile în care activează, încercând să fie, an de an, o companie din ce în ce mai responsabilă. Cele 4 axe strategice de CSR ale Grupului Digi |RCS & RDS, alături de cele mai importante activități derulate în 2019, sunt:

  • #DigiEdu – educație. Proiecte pentru sprijinirea copiilor din comunitățile dezavantajate, alături de parteneri din societatea civilă/ ONG-uri și autorități publice locale - Salvați Copiii România, World Vision România, Hope and Hopes for Children România și SOS Satele copiilor. De asemenea, compania a sprijinit prima școală smart din mediul rural, Școala din Ciugud, cu servicii de conectivitate și a susținut Olimpiada de Matematică a Satelor din România (2019, Cluj-Napoca), a premiat elevii cu rezultate bune la învățătură din Brașov, Oradea, Pitești. 
  • #DigiActiv – digitalizare pentru creșterea calității vieții și a incluziunii sociale. Cel mai important proiect, organizat în parteneriat cu World Vision România, a făcut ca trei școli situate în sate izolate și sărace din județele Dolj și Vaslui să fie dotate cu computere recondiționate, modemuri și servicii de internet gratuite (pentru doi ani). De asemenea, compania a sprijinit campania Mov Crăciun 2019, derulată de Hope and Homes for Children (HHC) și Digi24, prin care activitatea acestei asociații a fost adusă în atenția publicului, iar copiii din Casa de tip familial ”Cavalerii”, construită cu sprijinul finanțării obținute de acest ong, au avut parte de un Crăciun ca în familie, alături de vedetele și prezentatorii Digi24, DigiSport și DigiFM.
  • #DigiBenefit – încurajarea voluntariatului și a spiritului de inițiativă. „Digi Donează Viață”, campania de donare de sânge organizată pentru prima dată în acest an cu sprijinul centrelor de transfuzii din București și locale, a adunat în jurul acestei cauze aproape 700 dintre angajații noștri, 558 fiind donatori viabili. Generozitatea lor a ajutat aproximativ 1.800 de pacienți care au nevoie urgentă de transfuzii de sânge să depășească situațiile critice de sănătate.
  • #DigiWell – sănătate și wellbeing. Maratonul București 2019 a implicat mulți dintre colegii noștri, inclusiv prezentatori TV și gazde radio. Ei au alergat pentru Hope and Homes for Children România, un ONG a cărui misiune este să ofere o familie și o casă pentru fiecare copil român care încă trăiește în instituții de stat. Alt proiect care a beneficiat de implicarea deplină a angajaților noștri în 2019 este Casiopeea, Cursa Roz, un marș anual pentru femeile care suferă de cancer la sân. Din taxele de participare achitate pentru înscrierea la acest eveniment sportiv se strâng fondurile necesare achiziționării de proteze mamare pentru 200-300 de beneficiare, în fiecare an. Anul trecut, Grupul Digi a susținut asociația Dăruiește Viață în construcția primului spital de oncologie și radioterapie pentru copii și a devenit, astfel, acționar la Fericire.

Tot în 2019, Grupul Digi a devenit semnatar al Cartei Diversității, asumându-și scopul de a reflecta şi întări angajamentul său voluntar pentru ca în cadrul societății românești diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate.

Potrivit unui studiu online derulat de Digi în perioada 6-14 noiembrie 2019, pe un eșantion de 540 de respondenți, Digi a fost evaluată drept o companie „categoric responsabilă” și „mai degrabă responsabilă” de 54% dintre respondenți,  în timp ce 22% au apreciat că este „mediu responsabilă”. Compania a susținut în 2019 domeniile considerate importante de către părțile interesate consultate: educație (13%), sănătate (12%), mediu (11%), 60 % din respondenți indicând că o companie responsabilă ar trebui să susțină toate cele trei domenii, alături de cultură-arte (1%) și sport (1%).