Comunicat de presă - Editii si productii speciale dedicate Sarbatorilor Pascale la Digi 24.

  • Sanda Nicola va fi, sambata, gazda transmisiunilor din mijlocul credinciosilor romano-catolici din Bucuresti si din tara;
  • Sarbatorile Pascale romano-catolice marcheaza debutul proiectului de televiziune pregatit de Digi 24 cu ocazia vizitei Sfantului Parinte Papa Francisc;
  • In 27 aprilie, Claudiu Pandaru se va afla alaturi de credinciosii ortodocsi care vor asista la Slujba Invierii Domnului oficiata la Manastirea Cernica;
  • Emisiunile de week-end aduc editii speciale pe teme pascale si spirituale.

Echipele Digi24 vor fi si anul acesta, ca in fiecare an, alaturi de romani la cea mai importanta sarbatoare crestina, Sfintele Pasti. Sambata, 20 aprilie 2019, intre orele 23:00 si 00:30, prezentatoarea Sanda Nicola va fi gazda editiei speciale din noaptea de Inviere a Pastelui romano-catolic. Simultan, corespondentii speciali Digi24 vor transmite in direct emotia sarbatorii pascale dintre credinciosii adunati la Slujba Invierii in Bucuresti, Oradea, Sumuleu Ciuc, Lipova si Cacica.

In aceasta editie va fi lansat si proiectul Digi24 dedicat vizitei Sanctitatii Sale Papa Francisc in Romania. In saptamanile urmatoare, Digi24 va difuza o serie de reportaje si transmisiuni in direct care vor prefata manifestarile prilejuite de evenimentul mult asteptat de comunitatea romano-catolica si nu numai.

Transmisiunea speciala dedicata Pastelui ortodox va avea loc in 27 aprilie 2019 la Manastirea Cernica, intre orele 23:00 - 01:00. Claudiu Pandaru va aduce emotia sarbatorii aproape de cei nu pot participa la Utrenia Invierii. 
Alaturi de Claudiu vor fi reporterii Digi24 din cele mai importante orase ale tarii si invitatii lor, reprezentanti ai bisericii ortodoxe si personalitati ale vietii publice. Simbolistica Luminii Sfinte de la Ierusalim, traditiile si valorile asociate celei mai importante sarbatori a crestinatatii vor fi cateva dintre subiectele discutiei cu acestia.

Concertul extraordinar de Paste sustinut de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin" va fi difuzat la Digi24 in Noaptea Invierii, de la ora 01:00. Reportaje speciale dedicate sarbatorii vor fi difuzate atat in jurnalele de stiri, cat si in editiile speciale ale emisiunilor de la finalul saptamanii.

Pentru weekendul acesta, emisiunea "Ca-n filme" a pregatit interviuri cu actori care au jucat rolul lui Isus, Marius Tudosiei imbie la „Sanatatea in bucate" cu osterbrot, tarta nemteasca de Paste, iar „Bonton" ne vorbeste despre sarbatoarea japoneza a ciresilor infloriti, Sakura. In ziua de Paste, invitatii emisiunii “In fata ta” vor fi purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Banescu si preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.