Comunicat de presă - Aprilie 2019: Record de numere de telefonie fixa si mobila portate in retelele Digi.

Luna aprilie a adus pentru retelele de telefonie mobila si fixa ale grupului Digi | RCS & RDS cele mai bune rezultate la portabilitate inregistrate in ultimele 16 luni, potrivit statisticilor comunicate de ANCOM (portabilitate.ro). Cresterea semnificativa a fost generata de numerele portate in reteaua fixa – 5.212, cel mai bun rezultat inregistrat de companie, sub raportul portabilitatii in reteaua fixa, in perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019.

Reteaua Digi Mobil a reconfirmat, in aprilie, pozitia de cea mai atractiva retea mobila din Romania, la capitolul portabilitate, cu peste 29.830 de numere portate. In total, 35.042 de numere de telefonie fixa si mobila au trecut in retelele Digi, luna trecuta, marcand cel mai bun rezultat al companiei, in ultimele 16 luni (ianuarie 2018 – aprilie 2019).

In perioada ianuarie – aprilie 2019, Digi a atras in retelele sale de telefonie fixa si mobila 124.755 de numere, ceea ce reprezinta un progres cu 37% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

”In primul trimestru al anului, circa 37% din totalul numerelor portate in retelele de telefonie fixa si mobila, luna de luna, au avut ca destinatie retelele Digi. In aprilie, compania noastra a depasit pragul de 40% cota de piata in domeniul portabilitatii generale, in timp ce portarile in reteaua noastra de telefonie fixa, in aceeasi perioada, au reprezentat peste 67% din totalul numerelor fixe portate. Ne mentinem in topul preferintelor consumatorilor romani, ceea ce ne bucura si ne motiveaza sa sporim atat calitatea serviciilor noastre, cat si diversitatea si accesibilitatea ofertelor”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie RCS & RDS S.A.

Digi Mobil s-a pozitionat pe piata locala ca un competitor dinamic si atractiv, atat gratie raportului imbatabil calitate-pret, cat si prin instrumentele de finantare a achizitiilor de telefoane mobile. In 2017, Digi Mobil a lansat serviciile VoLTE (4G) si VoWiFi, care au dus calitatea apelurilor la standarde high-definition. In luna martie 2019, operatorul de comunicatii electronice a extins la nivelul intregii retele de telefonie mobila (3G si 4G) calitatea vocala Voice HD.

Avantajele competitive adaugate serviciilor de telefonie mobila, de la lansarea in 2007 pana in prezent, si cresterea constanta a acoperirii retelei au mentinut Digi Mobil in pozitia de lider al pietei de portabilitate pe acest segment, in cei aproape 11 ani de existenta a serviciului de portabilitate in Romania. In 2018, peste 300.000 de numere s-au portat in retelele de telefonie fixa si mobila ale operatorului, din care peste 278.000 in reteaua Digi Mobil.
Potrivit Raportului anual pentru 2018 al companiei-mama Digi Communications N.V., la finele anului trecut, filiala din Romania inregistra 1,2 milioane de unitati generatoare de venituri (RGU), in segmentul telefoniei fixe, si 3,4 milioane RGU, pentru serviciile de telefonie mobila si date mobile.

Despre Digi | RCS & RDS

Digi Mobil este serviciul de telefonie si date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pietei de internet, pay-tv si servicii convergente, in Romania, cu operatiuni si in Ungaria, Spania si Italia, Digi | RCS & RDS figureaza in top 3 operatori traditionali de cablu in Europa. Compania detine aproape cea mai moderna (state of the art) si mai extinsa retea de fibra optica din regiune.
Digi aduce pe piata cele mai accesibile servicii de comunicatii electronice, atat in domeniul serviciilor fixe, cat si al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, in timp, intr-un beneficiu pentru milioane de clienti, care au dobandit, astfel, un acces mai rapid si mai putin costisitor la servicii de cea mai buna calitate.