Ce se poartă iarna asta sau ce va fi la modă în materie de coafură canină în anul 2024? Cum putem să ne ajutăm câinii să treacă mai ușor peste iarnă? Doar două întrebări la care aflăm răspunsuri sâmbăta aceasta de la invitatele noastre Elena Negrilă și Andreea Darbouli, care au o vastă experiență în grooming.
Există rase de câini care trebuie într-adevăr ajutate iarna cu hăinuțe, dar în același timp sunt și cățeii care nu au nevoie de propria garderobă.
”Rasele care nu se tund de obicei nu necesită hăinuțe. Nici standardul rasei nu impune ca pomeranianul să fie tuns. Putem ajusta puțin vârfurile, putem aranja cu foarfeca, dar nu să-l tundem scurt. Un caniche dacă este tuns scurt iarna atunci are nevoie de o extra-protecție”. – Andreea Darbouli, groomer.
Meseria de groomer canin a prins tot mai mult teren în ultimii ani. În acest sens, invitatele noastre au deschis de mai mult timp o academie, unde oamenii care vor să învețe meserie pot fi instruiți ca la carte.
”M-a reglat emoțional meseria asta. M-a învățat să fiu mult mai relaxată, calmă. Foarte mult îmi place că livrăm fericire. Ne facem serviciul, aranjăm cățelușii, îi facem frumoși, apoi se întorc la stăpânii lor și vine acel moment de fericire.
Ei simt că arată diferit. La finalul sesiunilor de grooming obișnuim să le facem o poză. Și se vede efectiv schimbarea de atitudine, la poza de început și la poza de după.
Se simt mai bine în corpul lor. Când răspundem cu energie pozitivă față de ei, crește și la ei fericirea.
Credem că am ridicat puțin piața în ultimii ani cu ajutorul Academiei pe care am format-o. Multe dintre lucruri nu se făceau neapărat profesionist. Și acum lucrurile arată mai bine. 99% sunt femei cei care vor să îmbrățișeze această profesie. Sunt și bărbați, puțini ce-i drept, dar fac o treabă foarte bună”, au declarat invitatele noastre.
Deși au gheruțe, câinii pot aluneca pe gheață, pernuțele se pot tăia sau chiar degera. Preventiv, invitatele noastre ne-au recomandat câțiva pași pe care să-i urmăm.
”Câteva sfaturi practice pentru sezonul rece: neapărat un șampon hidratant, care să hidrateze pielea și blănița pentru că se usucă din cauza frigului. Cremă pentru pernuțe, neapărat. Putem folosi și o cremă pentru nas. La capitolul necesar trebuie și peria, pe care s-o folosim mai des decât în restul timpului. Să nu lase câinele foarte mult timp ud pentru că se dezvoltă bacterii mai ales pe zona de pernuțe”.
Există tendințe în grooming la fel cum există în modă. Ce se poartă iarna asta sau ce se poartă în materie de coafură canină în anul 2024 ne-a explicat Elena Negrilă.
”Trendul pentru 2024 este generat de tunsorile creative făcute din foarfecă. Țin de măiestria celui care le face. E ca la sculptură”, a spus Elena Negrilă.
Sâmbăta aceasta, de la ora 13:00, la Digi Animal Club, aflăm detalii despre îngrijirea câinilor pe timp de iarnă.
- Te-ar putea interesa si:
- Start corect la aparitia unui cățel în viața noastră
- ”Este mai simplu decât un Bichon, se înțelege cu copiii, pisicile și alte animale”. Totul despre câinele din rasa Bullmastiff
- Viata cu un pisoi în primele săptămâni: ”Putem trăi în acea dulce cale de mijloc”