Serpi in Paradis


Serpi in Paradis

SNAKES IN PARADISE

Data publicarii: 30-05-2016

  • animale salbatice
  • Biodiversitate
  • insecte
  • natura

Data Difuzarii:
miercuri, 16 august, 11:25:00
vineri, 25 august, 12:05:00
vineri, 25 august, 16:10:00

Detalii
  • Dintre cele douasprezece specii de pasari, care populau candva padurile din sudul Insulei Mariana, au ramas doar trei. Responsabil pentru aceasta pierdere este sarpele Brown Tree. Acum aproximativ 50 de ani, acest sarpe veninos a fost transportat din greseala pe aceasta insula de catre trupele americane. Pentru serpi, Guam era la acea vreme un adevarat paradis: pasari la discretie, fara alti concurenti de prada. Guam este astazi insula cu cea mai mare populatie de serpi din lume. Aceasta situatie a condus la daune economice de peste 4 milioane de dolari, precum si la daune secundare cum ar fi scaderea industriei turismului si cresterea insectelor in lipsa dusmanilor lor naturali. Autoritatile locale incearca sa opreasca serpii sa ajunga si pe insulele vecine, pentru a nu provoca si in alte habitate schimbari drastice similare.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi
Ultimele stiri
Cea mai importanta productie de documentare BBC, difuzata in premiera de Digi Animal World, prezenta la Noaptea Africana de la Antipa
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.