641x429

Cea mai importanta productie de documentar BBC, difuzata in premiera de Digi Animal World, prezenta la Noaptea Africana
de la Muzeul „Antipa”


Noaptea Europeana a Muzeelor, 18 mai 2013

Digi Animal World, televiziune de documentar a RCS & RDS, difuzeaza in premiera in Romania, cea mai importanta productie de documentar a BBC din ultima perioada, serialul “Africa” avandu-l ca prezentator si voce pe celebrul  Sir David Attenborough.

Serialul va fi lansat in cadrul “Noptii africane” a Muzeului Antipa, sambata, 18 mai 2013, cu ocazia Noptii Albe (Europene) a Muzeelor. Muzeul ”Antipa” va difuza primul episod, “Kalahari”, incepand cu orele 22.00, in Sala Multimedia. Intrarea este gratuita, iar rezervarea locurilor se poate face la 0729.074.127 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Vizitatorii vor putea intra in extraordinara atmosfera africana, insotiti de Sir David Attenborough, cel mai cunoscut realizator britanic de documentare avand ca subiect istoria naturala. Doar cateva locuri din lume nu au fost vizitate de David Attenborough, care a reusit, intr-o cariera de peste 60 de ani, sa dezvaluie o Africa asa cum nu a mai fost vazuta pana acum. Alaturi de echipa sa, Attenborough exploreaza cinci regiuni diferite ale acestui continent uimitor cu salbatacia si peisajele lui extraordinare, pornind dinspre muntii Atlas pana la Capul Bunei Sperante si din junglele din Congo pana la Oceanul Altantic. Pe parcursul serialului, filmat in decursul a patru ani de o echipa BBC impresionanta, exploram paduri tropicale virgine, lanturi muntoase nedescoperite si chiar desertul acoperit cu zapada.

Muzeul “Antipa” isi asteapta vizitatorii pentru a descoperi in primul episod din “Africa”, un desert uimitor care ne dezvaluie povestile lui extraordinare: Kalahari! Desi apa exista in cantitati reduse, cel mai vechi desert din lume este totusi plin de viata, datorita capacitatii uimitoare de adaptare la mediu a animalelor care traiesc aici si care au ajuns sa-si testeze puterile pana la extreme. Astfel, printre altele, vedem o girafa care se lupta pentru a-si apara resursele limitate, in cea mai captivanta batalie dintre girafe filmata vreodata!

“Aventura continua in urmatoarele 4 episoade, “Savana”, “Congo”, “Capul Bunei Sperante” si “Sahara”, care vor putea fi urmarite la Digi Animal World, pe parcursul a doua week-end-uri, sambata si duminica, incepand cu orele 21:00 (in zilele de 19, 25 si 26 mai si 1 iunie 2013). Cei care urmaresc serialul, pot castiga o excursie in luna iunie in parcul Safari din Paris, participand la concursul “In luna mai exploram salbaticia Africii”.

Fiecare episod promite intalniri fata in fata cu viata salbatica extraordinara, aventuri in locuri cu adevarat neexplorate, comportamente nemaivazute, chiar si ale celei mai familiare vieti salbatice. Telespectatorii vor urmari o lupta pe viata si pe moarte pentru supravietuire. Din savana Africii de Est, care poate fi un loc crud si neiertator, pana in Congo – unde indiferent cat de grea este competitia trebuie sa te ridici si sa lupti pentru tine si spatiul tau, pana la Capul Bunei Sperante – locul din lume unde se aduna cele mai multe animale de prada sau pana in Africa de Nord – “casa” celui mai mare desert din lume, Sahara.

Totul, intr-o aventura continua, pe care o urmaresti cu sufletul la gura si intr-o admirabila calitate de productie, “Africa”. Serial difuzat pe canalul Digi Animal World, locul unde poti viziona documentarul “pur”, asa cum a fost creat de marile case de productie.

““Africa” este cel mai impresionant documentar care se poate viziona in acest moment  la televizor in Romania. BBC a realizat o adevarata opera de arta si a mai adaugat o piesa importanta in “angrenajul cunoasterii”. In premiera exclusiva la Digi Animal World, in Romania si Ungaria, prin intermediul lui Sir David Attenborough, avem ocazia unica sa petrecem cinci ore uimitoare pe cel mai captivant continent, Africa.”, spune Bogdan Chiritoiu, Manager Proiect Digi Animal World.

Digi Animal World completeaza surpriza pregatita telespectatorilor cu o invitatie adresata producarului serialului, Michael Gunton, care este asteptat in Romania in perioada august – septembrie 2013.