Gradina zeilor © ORF 2005 all rights reserved


Gradina zeilor

GARDEN OF THE GODS

Data publicarii: 14-05-2013

 • Biodiversitate
 • natura

Detalii
 • Documentarul ne poarta in lumea Zeilor, acolo unde traiesc cele mai necunoscute, mitice si ciudate animale, intr-un peisaj care iti taie rasuflarea.

  Calatoria incepe sub apele Marii Mediterane, in jurul insulelor grecesti. Aici, Poseidon stapaneste totul cu tridentul sau, iar in regatul sau, delfinul sacru inoata alaturi de caracatita si ton. Dar influenta lui Poseidon se incheie repede la mal.

  Invaluit in nori, muntele Olimp se ridica deasupra marii ascunzandu-si varful. La poale, terenul este cultivat si protejat de Demeter, Zeita Fertilitatii.

  Pallas Atena, Zeita Intelepciunii, domneste peste orase, iar bufnita, simbol al inteligentei, ne poarta pe Acropole, spre templele inchinate zeilor.

  Artemis, Zeita Vanatorii si a animalelor salbatice, insufleteste padurile, iar cerbul este preferatul sau.

  Spre varful Olimp, Hades stapaneste grotele si cavernele, impartindu-si regatul subteran cu cartite oarbe si Etruscani, cele mai mici mamifere din lume.

  In varf, acolo unde raiul intalneste pamantul, Zeus, Zeul Zeilor, isi arunca fulgerele si tunetele catre vai atunci cand este necesar. Protejatul sau este vulturul, care zboara in cerc deasupra stancilor.

 

 

 


Programul Zilei
Azi
Maine
Poimaine
Comunicate presa Digi
Ultimele stiri
Cea mai importanta productie de documentare BBC, difuzata in premiera de Digi Animal World, prezenta la Noaptea Africana de la Antipa
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.